AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

Digital wildfire

2021.05.12.

A digital wildfire jelentése

“Digitális futótűz”

Hamis, téves információk, amelyek nagyon gyorsan terjednek az interneten – mint a futótűz

A digital wildfire lényegében hamis pletyka, amely nagyon gyorsan terjed az online univerzumban, jellemzően a közösségi médián keresztül. Olyan félrevezető információ, amely hatalmas sebességgel épül be a köztudatba, a következmények pedig súlyosak, akár veszélyesek is lehetnek.

Megtörtént esetek

2012-ben több példa is volt a „digitális futótűz” jelenségére. Nyáron egy Twitter-felhasználó, aki orosz belügyminiszternek adta ki magát, azt twittelte, hogy a szíriai elnököt „megölték vagy megsebesítették”, és ez a kőolaj árának emelkedését okozta mindaddig, amíg a kereskedők rá nem jöttek, hogy az elnök él, és jól van.

Sokkal súlyosabb következményei lettek annak a YouTube-ra feltöltött iszlámellenes videónak, amely erőszakos tüntetésekhez és végül halálesekhez vezetett!

Ugyancsak 2012 novemberében az Egyesült Királyságban egy volt vezető politikusról terjedtek el olyan pletykák a Twitteren, hogy gyermekbántalmazásban vett részt. Végül a vádak teljesen alaptalannak bizonyultak.

Hogyan lehet megfékezni a digitális futótüzet?

Paradox módon a digital wildfire kezelésének egyik leghatékonyabb módja az, hogy ugyanazokat a közösségimédia-felületeket használjuk a dolgok tisztázására.

Metafóra és további szókapcsolatok

A digitális futótűz kifejezés kiválóan érzékelteti azt, hogy a megtévesztő információk elterjedése hasonló pusztulást hagy maga után, mint a valóságos futótűz.

További állandósult szószerkezetek is megjelentek a digital wildfire-höz kapcsolódóan, például dampen / put out the digital wildfire (elfojtja / eloltja a digitális futótüzet).

 

A kifejezésről további infókat ebben a cikkben olvashatsz.

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down