AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

-fluencer

2021.08.12.

A -fluencer DEFINÍCIÓJA

Olyan ember, aki a közösségi médiában való jelenlétét egy adott téma, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére használja.

Persze azt gondolod, erre ott az influencer szó – de hol van az már! A -fluencer képzőt bármilyen szóhoz hozzátéve egy csomó új szókapcsolatot alkothatunk!

-Fluencer minden mennyiségben

Sleep-fluencer: olyan ember, aki az alvással kapcsolatos termékeket, tudnivalókat népszerűsíti.

'Our ideal candidate is someone who's enthusiastic about creating engaging social content that gets our audience buzzing about bedtime. We want our next 'sleep-fluencer' to be creative, have a keen eye for storytelling, and of course, share our passion for sleep.' Mic 22nd April 2019

Fitfluencer: valaki, aki mindent (is) tud, ami a fitnesszel, táplálkozással függ össze.

'What Steph Claire Smith eats when she's away … The fitfluencer reveals all … Steph Claire Smith is a wealth of knowledge for all things fitness, diet and wellness, so whenever she drops some healthy tips, we're all ears.' Beauty Crew 8th July 2019

A fat-fluencer meggyőz, hogy jó dolog dundninak lenni.

A book-fluencer olvasnivalót ajánl.

A petfluencer használható olyan személyre, aki a közösségi médiában reklámcélokra használja kedvencét, vagy magára az állatra, akinek saját közösségi oldala van!

Magyar példa: Gödöllő polgármestercicája.

-fluencer: petfluencer

A -fluencer eredete

Sok hasonlóval találkozhatunk az angolban manapság, amikor egy végződéssel egy rakás új szót hoznak létre. Nálam is szerepelt már a stayCATION, a quarantINI, ebbe a trendbe illeszkedik bele a -fluencer is.

A Buzzword oldalán még többet olvashatszt erről a témáról!

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down