AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

Framily

2021.04.16.

A FRAMILY DEFINÍCIÓJA

Olyan emberek, akik nem állnak rokoni kapcsolatban veled, de nagyon közeli barátaid és ugyanolyan fontosak számodra, mint a családod.

HOGYAN ALAKULT KI A FRAMILY?

A mondás szerint a barátainkat megválogathatjuk, a családtagjainkat nem. Előfordul, hogy barátainkat sokkal jobban szeretjük, mint egyes családtagjainkat.

Ezért aztán egyre több időt töltünk jóbarátainkkal, mint bizonyos rokonokkal. Így a framily egy hiánypótló kifejezés az angol nyelvben.

A framily fogalma valószínűleg a társadalom szerkezetének változása miatt alakult ki. Főleg az Egyesült Államokban, ahonnan ez a kifejezés származik, az emberek már nem feltétlenül élnek családjuk közelében, ezért szükségük van egy alternatív „támogató hálózatra” – olyan barátokra, akikre bármikor számíthatnak.

ISMERT FRAMILYK A TÉVÉBŐL

Talán Magyarországon is a legismertebb a Jóbarátok, de számtalan példát lehetne sorolni az amerikai sitcomok világából, amelyek ilyen baráti csoportokról szólnak (Seinfeld, Így jártam anyáddal, Agymenők). Közös bennük, hogy a barátok egymásra (majdnem) mindig számíthatnak – sokszor a kiállhatatlan szülőkkel, rokonokkal szemben is…

További részleteket a framilyről itt olvashatsz.

Címkép: The Baltimore Sun

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down