AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

Ghost kitchen

2022.01.13.

A szellemek már a spájzban / konyhában vannak???

Nem! A ghost kitchen (vagy dark/virtual kitchen) egészen mást jelent: minőségi, éttermi jellegű ételeket készítő konyhát, amely kizárólag kiszállításra vagy különféle éttermekbe való beszállításra rendezkedett be.

Már több éve létezik a jelenség és az ezt leíró kifejezés, de a koronavírus miatti karanténidőszakok extra löketet adtak a tevékenységnek. A hagyományos éttermek szerte a világon szellemkonyhákká alakultak át, hiszen ez volt az egyetlen módja annak, hogy túléljék a bezárásokat.

Azonban nemcsak ilyen körülmények között találkozhatunk a ghost kitchen intézményével. Kezdő vállalkozásoknak megfizethető üzleti modell: olcsóbb helyen kisebb rezsiköltségekkel bérelhetnek konyhát, hiszen csak kiszállításra rendezkednek be.

A népszerű éttermek pedig ezzel a szolgáltatással még több bevételre tehetnek szert: „Ha nem tudsz asztalt foglalni nálunk, kérd otthonodba az ételt!”

A definícióban említettem még egy variációt, az olyan vállalkozást, amely más éttermek részére főz meg bizonyos ételeket, van, hogy ugyanazt a fogást különböző vendéglőkben különböző neveken szolgálják fel!

Ha szeretnél még többet olvasni erről a témáról, ezen a linken megteheted.

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down