AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

She-bagging

2021.01.29.

A she-bagging vagy shebagging definíciója, háttere

Főnév [megszámlálhatatlan]

 ≈ “női táskázás”

she-bagger: az ember, aki így viselkedik

Ez a jelenség a manspreading női megfelelője, amikor egy nő a táskáit maga mellé pakolja az ülésre, és így elveszi másoktól a helyet. A társ-kifejezéshez hasonlóan ez is a 2010-es évek közepén keletkezett, és a Collins szótárban hivatalosan is szerepel.

Természetesen ez a szó legalább annyi felháborodást és tiltakozást szült, mint egyetértést – a manspreadinghez hasonlóan.

Ebben a cikkben a szerző kifejti, hogy néha azért jó, ha egy nő körbebástázza magát, mert így elkerülheti a férfiak tolakodását. Például, amikor egy üres buszon juszt is mellé ülnek, és fel akarják szedni. Még ha látják is, hogy zenét hallgat, akkor is a nyakára másznak és beszélni kezdenek hozzá. Ilyen helyzetekben valóban segít távolságot tartani egy-egy táska.

Általában azonban nem az ilyen szituációktól lesznek idegesek a az utastársak, hanem attól, ha valóban zsúfolt helyen akadályozzák meg azt, hogy többen leüljenek.

Egy biztos, udvariatlan utastársainknak köszönhetjük ezt a jópofa kifejezést is – aminek persze nincs magyar megfelelője…

Sebaj, nekünk ott a banyatank, azt nem vehetik el tőlünk!

További részleteket például ebben a cikkben olvashatsz.

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down