AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

Smize

2020.12.11.

A smize definíciója

Ige [tárgyatlan] – mosolyog a szemével

Főnév [megszámlálható] – mosoly a szemével

Még ha nem is találkoztál a smize szóval, a jelentése ismerős lesz számodra – ez az a melegség és pozitivitás, amelyet az ember ösztönösen közvetíthet a szemével és a szemkörnyéki izmok megfelelő mozgatásával.

Ha jól megy a smize, akkor tuti szelfiket készíthetsz, szándékos mosolyogni a szemeddel azonban nehezebb lehet, mint amilyennek látszik!

Úgy tűnik, az a trükkje, hogy nyugodtak vagyunk és felismerjük, hogy a smize inkább érzés, mint arckifejezés. Ha boldog gondolatok járnak a fejünkben, és hagyjuk, hogy ezek átjárják a testünket, akkor a smize ennek a természetes eredménye lesz.

Ennek a bejegyzésnek az írásakor a világ továbbra is egy olyan járvánnyal küszködik, amely miatt a maszkviselés a hétköznapok részévé vált. Emiatt sokkal nehezebb észrevenni, ha valaki mosolyog.

Így igazán fontossá vált, hogy megtanuljunk a szemünkkel mosolyogni!

A smize háttere

A smize igét 2009-ben az amerikai modell és televíziós személyiség, Tyra Banks alkotta meg. Először az America’s Next Top Model című reality tévésorozatban használta. A versenyzők tanításakor használta ezt a szót, azt szerette volna elérni, hogy a szemük kifejezőbbé váljon, miközban arcuk többi része semleges marad – ez bevett gyakorlat a modellek világában.

A szó gyorsan elterjedt a fotózás és modellkedés világában. A leggyakoribb összetétel: smize at / for / into the camera, de főnévként is használják a kifejezést.

A smize a smile (mosoly, ige/főnév) és az eyes (szemek, főnév) keveréke. Szokatlan és érdekes szóösszetétel, mert az egyik fele a kiejtésbeli (eyes /ɑɪz/) és nem az írásmódbeli hasonlóságon alapul.

További részleteket itt olvashatsz.

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down