AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

Egyelőre az utolsó

2022.09.23.

Szia! Egy darabig most ez az utolsó bejegyzésem. Hogy miért?

Tudásszint

Az utóbbi években látványosan csökkent a hozzám jelentkező emberek tudásának a szintje. 10 évvel ezelőtt, aki azt jelölte meg célként, hogy néhány hónapon vagy egy éven belül B2-es, azaz középfokú nyelvvizsgát szeretne tenni, annak a tudásszintje általában alkalmas is volt erre, és egy vagy fél tanéven belül (szeptembertől vagy januártól kezdve) fel tudott készülni, hogy májusban megfelelő nyelvvizsgát, érettségit tegyen.

Ezzel szemben az utóbbi egy-két évben a kitöltött szintfelmérők alapján azt tapasztaltam, hogy azoknak a nyelvtudásszintje, akik egy éven vagy pár hónapon belül nyelvvizsgát szeretnének tenni, egy egész szinttel romlott, tehát nem alkalmasak arra, hogy egy intenzív hajrával B2-es nyelvvizsgára felkészüljenek, hanem maximum csak B1-re (alapfok), vagyis a tudásszintjük még a B1-es szint alatt található.

szintfelmérők szintje

#RitaMódszer + amit vállalok

Mivel alapvetően nyelvtani rendszerezéssel, minimum B2 nyelvvizsga-felkészítéssel foglalkozom, az általam átadott rendszer (#RitaMódszer) kifejezetten akkor hatásos és fogyasztható, hogyha a tanuló megfelelő szintű alaptudással rendelkezik, ami a szintfelmérő világában úgy fordítható le, hogy a szintfelmérőt legalább Upper-Intermediate szinten tölti ki.

Ha ennél gyengébb az eredmény, akkor ez előrevetíti azt, hogy nehezen fog tudni lépést tartani a mondanivalómmal, túlzottan nagy erőfeszítést fog követelni tőle az, hogy felzárkózzon és elérje a B2 szintet.

Állami elvárások + fizetőképes kereslet

Úgy látom, hogy miután nem lesz elvárás a nyelvvizsga semmilyen szinten, ezért még tovább fog csökkenni a nyelvvizsgázni kívánók száma, a recesszió, a fizetőképes kereslet csökkenése miatt pedig a valós tudást megszerezni kívánók száma is csökkenni fog.

Ezért energiáimat másfelé irányítom, és nem fogok jelentkezni kéthetente új blogbejegyzéssel. Ettől függetlenül továbbra is elérhető vagyok: ha színvonalas, tárgyalóképes nyelvtudást szeretnél, akkor fordulj hozzám bizalommal! Töltsd ki először az első szintfelmérőt, és hogyha azon megfelelő eredményt értél el, akkor a másodikat is!

Addig is nézz körül a régebbi bejegyzéseim között: találsz ott hasznosat is, érdekeset is, vicceset is.

A birka-iskola

Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott,
így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.

Weöres Sándor (1913-1989)

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down