AngolNyelvvizsgÁsz, RitaMódszer

JOMO

2020.11.20.

Definíció

Főnév, megszámlálhatatlan

= joy of missing out

Öröm, ami akkor tölt el, amikor azzal töltöd az idődet, amivel szeretnéd, és nem törődsz azzal, mit csinálnak vagy mondanak mások, elszakadsz társadalmi csoportjaid valós vagy virtuális tevékenységeitől.

A JOMO természetesen sokféleképpen érhető el személyiségünktől és életmódunktól függően, de általában olyan tevékenységeket értenek alatta, mint, amikor ellógunk összejövetelekről vagy nem a Facebookon stb. lógunk több órán keresztül. Helyette inkább olvasunk, sétálunk, pancsizunk a gyerekekkel, vagy a kanapén heverészünk egy tál pattogatott kukoricával, és megnézünk egy jó filmet.

Sokak számára az igazi JOMO csak úgy valósítható meg, ha rövid digitális méregtelenítést (digital detox) végeznek, kizárják életükből a közösségi médiát és a virtuális kapcsolatot a körülöttük lévő világgal, hogy ne bombázzák őket azzal, hogy mit csinálnak mások, vagy milyen elvárásaik vannak feléjük.

A JOMO-t a túlzottan összekapcsolt társadalom elleni tiltakozásnak is tekinthetjük. A technológia állandóan az arcunkba nyomja, hogy mások éppen mit csinálnak, így gyakorlatilag lehetetlen boldog tudatlanságban élni! (Akik engednek ennek a nyomásnak, a FOMO-t érzik! Ha nem tudod mi az, kattints a linkre!)

A JOMO azt jelenti, hogy kilépünk ebből a mókuskerékből, és azzal foglalkozunk, ami igazán boldoggá tesz minket.

Háttér

A „kimaradás örömének” fogalma és a kapcsolódó rövidítés, a JOMO először 2012-ben jelent meg, és sokan Anil Dash bloggernek tulajdonítják az első használatát.

Fia születése után egy ideig szüneteltenie kellett on- és offline tevékenységeit, és rájött, hogy nagyon élvezte ezt a helyzetet, és egyáltalán nem érezte úgy, hogy lemaradt volna bármiről is.

Ha angolul szeretnél tanulni nálam,

akkor azt javaslom, hogy töltsd ki a szintfelmérőt itt, és utána beszéljünk a részletekről.

 

Egyébként ezen az űrlapon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot.

Kapcsolat
crossmenuarrow-down